Instellingen

FC Groningen speelt uitwedstrijd tegen NEC niet in Nijmegen

De tribune van het Goffertstadion met hossende Vitesse-supporters bezwijkt tijdens NEC - Vitesse
De tribune van het Goffertstadion met hossende Vitesse-supporters bezwijkt tijdens NEC - Vitesse © Vincent Jannink/ANP
FC Groningen speelt de uitwedstrijd tegen NEC op zondagmiddag 31 oktober (14.30 uur) niet in het Goffertstadion in Nijmegen.
Het stadion van NEC blijft tot nader order gesloten. Dat heeft omgevingsdienst ODRN dinsdag met de eigenaar, de gemeente Nijmegen, besloten. Reden is het deel van het uitvak van het voetbalstadion dat zondag na afloop van de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse instortte.
'We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten. Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn', aldus woordvoerder Nick van der Cammen van NEC.

Andere locatie

Het besluit betekent dat NEC op zoek gaat naar een externe locatie om voorlopig de wedstrijden af te kunnen werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds maandag, aldus NEC. Het eerst komende thuisduel van de Nijmegenaren is op zondagmiddag 31 oktober tegen FC Groningen. Het is nog niet bekend waar die wedstrijd wordt gespeeld en hoeveel uitsupporters welkom zijn.

Kaartverkoop uitvak blijft doorlopen

FC Groningen laat de kaartverkoop voor uitsupporters voorlopig wel gewoon doorlopen. Mochten er bijvoorbeeld geen supporters welkom zijn, dan krijgen mensen hun geld terug. Hetzelfde geldt voor supporters die wellicht niet in staat zijn om af te reizen naar de andere locatie.
Wouter Gudde heeft contact gehad met zijn collega in Nijmegen, vertelt de algemeen directeur van FC Groningen. 'We moeten nu meedenken met NEC', laat de beleidsbepaler weten. 'Het is een geluk bij een ongeluk dat het zo is afgelopen. Ik begrijp heel goed dat er nu een heel goed onderzoek komt.'

Wedstrijd omdraaien

Gudde heeft er nog niet over nagedacht om de wedstrijd bijvoorbeeld om te laten draaien. 'Dat zou waarschijnlijk, wat ons betreft, wel kunnen', zegt Gudde als hij geconfronteerd wordt met de vraag. Toch houdt de directeur ook direct een slag om de arm. 'Volgens mij wil dat niet in verband met de competitieopzet, maar hier overval je me ook een beetje mee.'