Gehavend Donar strijdend ten onder tegen Bayreuth

Topscorer aan Donar kant Henry Caruso baant zich een weg door de verdediging van Bayreuth
Topscorer aan Donar kant Henry Caruso baant zich een weg door de verdediging van Bayreuth © JKBeeld
Donar heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de FIBA Europe Cup verloren. Dinsdagavond was Medi Bayreuth in MartiniPlaza met 64-71 te sterk voor de Groningers.
De thuisploeg gaf alles, kwam nog terug tot een verschil van zes punten aan het begin van het laatste kwart maar moest de zege toch aan de sterke Duitsers laten. Na drie kwarten was het 49-58 in het voordeel van de bezoekers. Een driepunter van Brandwijk zorgde voor hoop bij de fans op de tribune. Het geroutineerde Bayreuth liet zich echter niet van de wijs brengen en trok de zege naar zich toe.
Samenvatting Donar - Bayreuth

Blessures

Zonder de geblesseerden Lotanna Nwogbo en Austin Luke deed Donar alles wat binnen de eigen mogelijkheden lag. Bij rust was het verschil acht punten: 31-39. Dit was een verbetering na de eerste tien minuten toen de thuisploeg nog een gat van tien punten op het scorebord zag: 12-22. Tot overmaat van ramp moest ook Leon Williams halverwege het derde kwart met een blessure naar de kant, maar hij verscheen in het laatste kwart wel weer op de vloer.

Steun publiek

Het publiek bleef erin geloven en werd hierin gesteund door het hartstochtelijke spel van de Groningse basketballers op het parket. Willem Brandwijk viel in de loop van het vierde kwart op met een aantal brutale scores. In de slotfase zette Donar nog een keer alles op alles. De Duitsers waren echter te slim om nog echt in de problemen te komen. Topscorer aan de kant van de Groningers was Henry Caruso met twintig punten, Donte Ingram was goed voor tien punten.
Programma
De ploeg van coach Matthew Otten komt aanstaande zaterdag 23 oktober opnieuw in actie. Dan komt koploper Heroes uit Den Bosch, met voormalig Donar-coach Erik Braal op de bank, op bezoek in MartiniPlaza.
Donar neemt dan officieel afscheid van clubicoon Jason Dourisseau. De derde wedstrijd in de poulefase van de Europe Cup staat voor woensdag 27 oktober op de rol. Tegenstander in Oostenrijk is dan Kapfenberg Bulls.