Instellingen

Lopend Vuur: Voetbalclubs moeten voorlopig geen bier meer in stadions verkopen

Bierbekers op het veld tijdens de eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse
Bierbekers op het veld tijdens de eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse © ANP
In en rond de voetbalstadions gaat het dit seizoen veel vaker mis dan in de afgelopen jaren. In het eerste kwart van dit seizoen zijn al bijna vijftig onderzoeken naar wangedrag gestart.
In de afgelopen seizoenen lag dat aantal over een heel seizoen op zeventig tot negentig onderzoeken. Ook het aantal stadionverboden ligt flink hoger dan in de afgelopen seizoenen.
De politie ziet dat er onder supporters een andere sfeer heerst. De KNVB merkt dat er in en buiten stadion meer geweld wordt gebruikt en dat er met spreekkoren personen en bevolkingsgroepen worden gekwetst. Het gooien met bier neemt opeens een vlucht, ziet de voetbalbond ook.

Bierverkoop

De clubs en bond overleggen deze week nog over oplossingen om de misstanden een halt toe te roepen. Zou het niet meer schenken van bier (met alcohol) in stadions helpen om de vijandige sfeer te stoppen?
Ons Lopend Vuur:
(Als je de stelling hieronder niet kunt zien, dan kun je hier stemmen)
Voetbalclubs moeten voorlopig geen bier meer in stadions verkopen

Praat mee!

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Gekleurde tatoeages

'Het is goed dat Europa gekleurde tatoeages verbiedt', luidde ons Lopend Vuur van woensdag. De meningen daarover waren redelijk verdeeld. 55 procent was het met de stelling eens, tegenover 45 stemmers die het oneens waren. Er werd in totaal 4945 keer gestemd.