Twaalf meldingen van stormschade, auto in de sloot in Blijham

Een omgewaaide boom in Veendam
Een omgewaaide boom in Veendam © Derk Bosscher/RTV Noord
Het stormachtige weer heeft in onze provincie tot nu toe twaalf meldingen van stormschade opgeleverd. Dat meldt de brandweer.
'In alle gevallen ging het niet om directe spoed', zegt een brandweerwoordvoerder. In Blijham reed een automobilist tegen een boomstam aan, die door de storm op de weg was beland. De auto kwam daardoor in de sloot terecht. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.
Aan de Weenderstraat in Vlagtwedde is woensdagochtend ook een boom omgewaaid. De boom belandde op een weiland en zorgde niet voor verkeershinder.

Omgewaaide bomen in Glimmen

De brandweer rukte daarnaast uit vanwege omgewaaide bomen in Glimmen, die voor overlast zorgden. Dat was het geval aan de Zuidlaarderweg in het dorp, waar de brandweer rond 05.30 uur werd gealarmeerd vanwege stormschade. Meerdere bomen bleken ter plaatse te zijn omgewaaid en lagen dwars over de weg.
De brandweer zette de Zuidlaarderweg tijdelijk af om de rijbaan weer vrij te maken voor verkeer. Dat gebeurde door de omgewaaide bomen en takken in stukken te zagen.
De brandweer had haar handen vol aan omgewaaide bomen in Glimmen
De brandweer had haar handen vol aan omgewaaide bomen in Glimmen © 112 Groningen
Brandweer verwijdert omgewaaide bomen

Zware windstoten

Het stormachtige weer lijkt overigens nog wel even aan te houden. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor alle provincies in het land vanwege de kans op zware windstoten. In onze provincie is sprake van windstoten met een kracht van tussen de 50 en 70 kilometer per uur.

Hinder op spoor

Spoorbeheerder ProRail meldt dat door de harde wind op meerdere plekken bomen of takken op het spoor zijn gekomen, waardoor dit in sommige gevallen voor vertraging kan zorgen.
Dit bericht is aangevuld met het aantal meldingen van stormschade.