Meisje haalt nat pak in Damsterdiep bij Ten Post (update)

Ambulancemedewerkers verlenen eerste hulp
Ambulancemedewerkers verlenen eerste hulp © ProNews
Bij Ten Post is donderdagavond een meisje te water geraakt bij een bushalte langs de N360. Voorbijrijdende automobilisten wisten haar op het droge te krijgen.
Hans Hoekstra uit Ten Boer, per auto op weg naar Ten Post, zegt het meisje samen met een andere automobilist uit het water te hebben gehaald. Op de N360 ter hoogte van de bushalte tussen ten Boer en Ten Post zag hij in het voorbijrijden dat er een meisje in de berm zat. Hij stopte, stapte uit en zag dat het meisje de hand van een ander meisje vasthad dat in het water lag. In haar andere hand hield ze haar mobiele telefoon, waarmee ze met het noodnummer 112 belde.

Thuisgebracht

Hoekstra probeerde direct het meisje uit het Damsterdiep te halen. Met de hulp van een inmiddels ook gestopte automobilist lukte dat.
Even later arriveerden ook de hulpverleningsdiensten, waaronder een duikteam. Nadat het meisje was gecontroleerd door ambulancepersoneel werd ze gehuld in een warme deken thuisgebracht. Hoe ze in het water geraakte, is niet bekend.
Dit bericht is aangevuld met het ooggetuigenverslag van Hans Hoekstra, die tevens reddingswerkzaamheden verrichtte. In de eerste versie van het bericht meldden we abusievelijk dat het duikteam het meisje uit het water haalde.