Gronings schaatsteam IKO verlengt contract hoofdsponsor

Lennart Velema
Lennart Velema © Team IKO
Schaatsteam IKO, van de Groninger broers Erwin en Martin ten Hove, heeft het samenwerkingsverband met hoofdsponsor IKO Insulations met vier jaar verlengd. De hoofdsponsor, producent van dakbedekking en isolatiemateriaal, blijft tot en met de Winterspelen van 2026 aan het team verbonden.
Bij Team IKO staan onder anderen Lennart Velema uit Groningen, Jorien ter Mors, Esmee Visser, Jan Blokhuijsen en Bart Swings onder contract.

Optimale samenwerking

'IKO heeft vanaf het begin aangegeven dat het bedrijf de intentie had om voor de lange termijn in de schaatssport te stappen, zodat wij in alle rust ons team konden opbouwen. De samenwerking is optimaal en er is sprake van een grote betrokkenheid van zowel de medewerkers als de klanten van IKO bij ons team', aldus teammanager Andries Baks.

Tweede hoofdsponsor gezocht

De ploeg gaat samen met IKO op zoek naar een tweede hoofdsponsor. IKO is sinds 2017 verbonden aan de schaatsploeg. De Winterspelen van februari 2026 worden gehouden in Milaan en Cortina d'Ampezzo. Komende winter zijn de Spelen in Peking.