Instellingen

Thijs Dallinga mag dromen van debuut in Jong Oranje

Thijs Dallinga
Thijs Dallinga © Orange Pictures
Thijs Dallinga uit Groningen mag hopen op een uitnodiging voor Jong Oranje. De aanvaller van Excelsior verkeert in bloedvorm en is met elf doelpunten topscorer van de eerste divisie.
Dallinga zit voor het eerst in de voorselectie van bondscoach Erwin van de Looi. De profcarrière van de 21-jarige aanvaller uit Hellum begon bij FC Emmen. FC Groningen haalde hem vervolgens naar de Euroborg. Afgelopen seizoen maakte de spits zijn debuut en hij kwam daarna nog zes keer als invaller binnen de lijnen voor de ploeg van trainer Danny Buijs.

Dallinga loopt één op één

Het contract van Dallinga liep af aan het eind van vorig seizoen. Hij ging niet in op de aanbieding die FC Groningen hem voorlegde. Excelsior contracteerde hem vervolgens. De spits heeft in elf competitieduels elf keer gescoord.

Programma Jong Oranje

Naast Dallinga maken FC Groningen-spelers Daniël van Kaam en Neraysho Kasanwirjo en oud-FC'er Ludovic Reis deel uit van de voorselectie. De beloften spelen op vrijdag 12 november in Almere tegen Jong Bulgarije en nemen het drie dagen later in Gibraltar op tegen Jong Gibraltar.
Beide duels maken deel uit van de EK-kwalificatiereeks. Uit de eerste drie kwalificatieduels behaalde Jong Oranje zeven punten.
Over twee weken, op vrijdag 5 november, wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.