Instellingen

Stadjer krijgt werkstraf voor bedreigen huisarts en mishandelen supermarktmedewerker

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © RTV Noord
Voor het bedreigen van zijn huisarts en het mishandelen van een supermarktmedewerker is een 25-jarige man uit Groningen veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur. De helft hiervan is voorwaardelijk.
De man stuurde in oktober 2020 zijn huisarts een e-mail waarin hij aankondigde de arts te doden, omdat die te weinig hulp bood. Ook tegenover een psychiater deed de Stadjer zijn beklag over de huisarts en riep hij dat hij de arts wilde doden.

Psychische nood

De man werd daarop aangehouden. Hij verkeerde in psychische nood en voelde zich niet gehoord. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot de man toen niet te vervolgen, omdat een behandeling een grotere prioriteit had op dat moment.
Het gaat niet goed met u. U heeft dringend hulp nodig
Rechter tegen 25-jarige Stadjer
De Stadjer stond vrijdag alsnog voor de politierechter, vanwege huisvredebreuk en een mishandeling in een supermarkt in Groningen. Ondanks het toegangsverbod probeerde de Stadjer in april van dit jaar snel een boodschap te doen, maar werd door een medewerker aangesproken.

Arm om de nek geklemd

De Stadjer zou daarop het personeelslid hebben gestompt en een arm om zijn nek hebben geklemd. De Stadjer zei dat juist hij werd beetgepakt, waardoor beiden op de grond vielen.
De camerabeelden ondersteunden het verhaal van de medewerker. De officier van justitie eiste een werkstaf van veertig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De rechter hield rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man.
'Het gaat niet goed met u. U heeft dringend hulp nodig', zei de rechter tegen de man. De rechter vond het spijtig dat de Groninger tot nu toe niet voor hulpverlening openstond.