Instellingen

Donar verliest na intens duel van koploper Heroes Den Bosch

Thomas Koenis en Shane Hammink strijden om balbezit
Thomas Koenis en Shane Hammink strijden om balbezit © JKBeeld
Donar heeft zaterdagavond de zegereeks van Heroes niet kunnen doorbreken. De Groningers gingen in MartiniPlaza met 62-68 onderuit. De ploeg uit Brabant, onder leiding van coach Erik Braal, heeft nu acht duels op rij gewonnen in de competitie.
Van Braal werd voorafgaand aan het duel nog afscheid genomen door het Groninger publiek. Hier was het vanwege de coronacrisis niet eerder van gekomen. De wedstrijd kon beide kanten op. Beide ploegen gaven elkaar lange tijd geen duimbreed toe. In de slotfase was Heroes net iets uitgekookter en maakte een aantal belangrijke driepunters. Zo moest Donar na een intense wedstrijd voor 3000 toeschouwers de derde competitienederlaag slikken.
Samenvatting Donar - Heroes

In balans

Het eerste kwart eindigde met een 19-21 tussenstand. Donar beet vervolgens fel van zich af en had bij rust de achterstand omgebogen in een nipte voorsprong: 37-35. Onder leiding van uitblinker aan Groningse kant Marquis Addison bleef de thuisploeg in het spoor van de Brabanders. Na dertig minuten basketbal was het duel weer volledig in balans: 56-56.

Topscorer

Addison schoot Donar in het laatste kwart nog een keer op gelijke hoogte, 60-60, maar het sluitstuk was voor de gasten. Topscorer aan de kant van de Groninger was Marquis Addison met 25 punten. Donar vervolgt het seizoen aanstaande woensdag 27 oktober het de uitwedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen het Oostenrijkse Kapfenberg Bulls.