Kickbokster Dajenka Meijer vecht zich naar goud bij Wereldkampioenschap

Dajenka Meijer(tweede van links) na de huldiging
Dajenka Meijer(tweede van links) na de huldiging © eigen foto
Kickbokster Dajenka Meijer uit Kiel- Windeweer is hard op weg om net zo goed te worden als meervoudig kampioene Sarèl de Jong. Bij het Wereldkampioenschap in Italië behaalde werd ze als winnares van de B-klasse gehuldigd.
Ze versloeg in de finale van de klasse tot 70 kilogram de drievoudig wereldkampioene Aleksandra Krstic uit Servië in een gevecht over drie ronden van twee minuten. Ze kreeg de meeste punten van de jury. Vooral de combinatie van stoten en het trappen gaf de doorslag in het voordeel van Meijer. 'Mijn sterkste punt is het trappen. Ik heb eerder ook aan karate gedaan. Daar heeft het mee te maken. In de twee partijen voor de finale moest ik er nog wel even inkomen. De gevechten verliepen rommelig,' vertelt ze terwijl ze samen met trainer Denis van der Giessen terugrijdt naar Nederland.

Geduld

Hij omschrijft haar als groot talent. Meijer traint nu ruim twee jaar lang onder leiding van Van der Giessen. Hij behaalde de afgelopen jaren uitstekende resultaten met Sarèl de Jong, waaronder drie wereldtitels bij Enfusion. 'Ik heb uiteraard ook een carrière zoals Sarèl heeft voor ogen. Maar ik moet nog wel even geduld hebben. De B-klasse is een niveau lager dan de A-klasse waar Sarèl in uitkomt. Het wereldkampioenschap van de afgelopen dagen was een mooie gelegenheid om ervaring op te doen.'
De overwinning betekent dat Meijer zich geplaatst heeft voor de World Games van volgend jaar in Amerika. Voor het zover is staat ze op 20 november in de ring tijdens het Enfusion Gala in Martiniplaza.