Instellingen

Oostwold Airshow gaat ook volgend jaar niet door: zorgen over coronatoegangsbewijs

Vliegtuigen tijdens een eerdere editie van de vliegshow
Vliegtuigen tijdens een eerdere editie van de vliegshow © Oostwold Airshow
De Oostwold Airshow gaat ook volgend jaar niet door. De organisatie 'verwacht dat de kans groot is dat je ook in 2022 grotere evenementen in Nederland alleen met een coronatoegangsbewijs kunt bezoeken' en wil dat niet. Ze wil alleen een evenement 'waar iedereen welkom is'.
Aanvankelijk stond de vliegshow komend jaar op 5 en 6 juni op de kalender. Die editie gaat dus niet door. De nieuwe data in 2023 zijn 28 en 29 mei. Vorig jaar ging de Oostwold Airshow ook niet door vanwege de coronapandemie.
De vliegshow in Oostwold is een evenement en die zijn voor mensen van 13 jaar en ouder momenteel alleen te bezoeken met een geldig coronatoegangsbewijs. Het kabinet heeft benadrukt dat het een tijdelijke maatregel is, maar de organisatie kiest er nu al voor om het af te blazen. Naar eigen zeggen gebeurt dat om duidelijkheid te geven aan onder meer bezoekers en standhouders.

'De onzekerheid speelde een belangrijke rol'

'We kunnen niet garanderen dat het publiek tijdens ons drukbezochte evenement onderling voldoende afstand kan houden. Dat betekent dat we iedereen aan de poort moeten gaan controleren. Iets wat ik als organisator niet mee wil maken', zegt Tom van der Meulen.
'De onzekerheid dat we ook volgend jaar nog met beperkende maatregelen te maken hebben heeft een belangrijke rol gespeeld. Ik kijk er reikhalzend naar uit om eindelijk weer een fantastisch evenement neer te kunnen zetten. Maar dan wel voor iedereen.'
Een eerdere editie van de Oostwold Airshow
Een eerdere editie van de Oostwold Airshow © Jos Schuurman/FPS