Instellingen

Twee Groninger ondernemers in de race voor Jonge Ondernemersprijs 2021

Jorn Hofman en Bas Krijgsman maken kans op de Jonge Ondernemersprijs 2021
Jorn Hofman en Bas Krijgsman maken kans op de Jonge Ondernemersprijs 2021 © Theo Sikkema RTV Noord
De finale van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2021 is net geen compleet Gronings onderonsje. Van de drie finalisten komen twee bedrijven uit onze provincie.
Het gaat om Let's Get Digital van Bas Krijgsman (29) en Jorn Hofman (23) dingt met zijn VAN-Jorn mee naar de hoofdprijs. Wortmann Milieutechniek BV van Max Wortmann uit Emmen is de derde kandidaat. De drie strijden op 18 november bij DOT in Groningen om de titel.

Online platform

Let's Get Digital heeft een online platform ontwikkelt om de juiste mensen op het juiste moment bij elkaar te brengen via een zogeheten onvergetelijke klantexperience. Oprichter Krijgsman runde Eventinsight al waarbij op basis van data analyse bekeken werd hoe deelnemers het maximale uit evenementen kunnen halen.
Door corona viel dit concept weg, waarna Let's Get Digital opgericht is. Het jonge bedrijf was onder andere betrokken bij het virtueel bouwen van een perscentrum tijdens het Eurovisie Songvestival in Rotterdam eerder dit jaar.

Modulaire campers

Op zijn tiende had Hofman al zijn eerste klussenbedrijfje. Nu twaalf jaar later is hij op het Suikerterrein in Groningen druk met het produceren van modulair op te bouwen campers. De productie moet de komende jaren flink toenemen om met zijn onderneming verder te kunnen groeien. Hofman won in 2019 de Jonge Ondernemersprijs van de Rabobank.

Perscontainers

Wortman Milieutechniek BV verkoopt, verhuurt en reviseert perscontainers door heel Nederland. Een perscontainer comprimeert afval waardoor het aantal transportbewegingen vermindert.

Jury

De jury, onder leiding van ondernemer Jelmer Spijksma, beoordeelde de kandidaten op hoe groot de kans is op continuïteit op lange termijn, hoe de financiële cijfers er op dit moment uitzien en 'welke vent runt de tent', oftewel hoe is het gesteld met het ondernemerschap van de kandidaten? Daarnaast beoordeelden experts van Deloitte de financiën van iedere kandidaat.

Masterclass

De uiteindelijke winnaar wint een masterclass ter waarde van vierduizend euro naar eigen voorkeur in te vullen in binnen- of buitenland.