Instellingen

Donar wint thriller in Oostenrijk en houdt zicht op overwintering in Europa

Henry Caruso was op dreef namens Donar (archief)
Henry Caruso was op dreef namens Donar (archief) © JKBeeld
De basketballers van Donar hebben in Oostenrijk na verlenging gewonnen van Kapfenberg Bulls. Het stond 76-76 na de reguliere speeltijd. Het duel eindigde in 85-89.
Beide ploegen hadden de eerste twee duels in de poulefase verloren, dus er stond veel op het spel. Donar moest het nog altijd doen zonder Lotanna Nwogbo (verrekte kuitspier) en Austin Luke (ontstoken gewrichten).

Verlenging

De wedstrijd ging gelijk op. Na tien minuten spelen, stond Donar met twee punten voor (19-21). Halverwege was de stand gelijk, mede dankzij een prachtige buzzerbeater van Henry Caruso (35-35).
Ook na drie kwarten was het nog razend spannend (53-54). In het laatste bedrijf liep Donar uit, mede dankzij een sterk spelende Caruso (56-67). Toch kwamen de Oostenrijkers weer terug, zodat het na de reguliere speeltijd 76-76 stond. In de verlenging zorgden Caruso, Egekeze, Koenis en Williams voor de punten aan de kant van de Groningers.

Caruso op dreef

Grote man aan de kant van Donar was Henry Caruso met 22 punten en veertien rebounds. Donte Ingram maakte negentien punten. Amanze Egekeze was goed voor dertien punten en negen rebounds. Thomas Koenis maakte twaalf punten en pakte tien rebounds.

Programma

Donar speelt voor de Europe Cup volgende week woensdag in Engeland tegen London Lions. De week daarna moeten de Groningers naar Bayreuth, en het laatste duel in de poule is op woensdag 17 november, thuis tegen Kapfenberg.
Zondagmiddag speelt de ploeg van coach Matthew Otten eerst nog in Zwolle voor de competitie tegen Landstede Hammers.