FC Groningen bekert eenvoudig verder ten koste van Helmond Sport

Ontlading bij Romano Postema na zijn openingstreffer tegen Helmond Sport
Ontlading bij Romano Postema na zijn openingstreffer tegen Helmond Sport © Orange Pictures
FC Groningen heeft zich woensdagavond probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. In de eigen Euroborg werd Helmond Sport met 4-0 verslagen. Romano Postema scoorde twee keer.
Na een aarzelend begin was het Postema die na een kleine twintig minuten de ban brak. Van Hintum speelde Irandust aan. De Zweed draaide heerlijk weg waarna de bal voor de voeten van de spits kwam. Postema dacht niet na en ramde de bal achter doelman Havekotte. Heerlijke ontlading daarna bij de jongeling die hiermee zijn eerste treffer in het shirt van FC Groningen maakte.

Doelpunten

Helmond Sport was daarna even helemaal de kluts kwijt. Vanaf de aftrap werd de bal verspeeld. Na opjagen van Postema is het dit keer Irandust die profiteerde: 2-0. Het spel van de thuisploeg was niet geweldig, maar de derde treffer viel nog voor rust. Dit keer is het Suslov die doorzette. De verdedigers van de Brabanders kregen de bal niet weg. Viel voor de voeten van Postema die opnieuw overtuigend inschoot.

Wissels

In de rust drie wissels bij de thuisploeg. Van Hintum, El Hankouri en Ngonge bleven achter in de kleedkamer. Strand Larsen, Meijer en Joosten kwamen in hun plaats. Één van deze reserves maakte in de 54e minuut de 4-0. Na een uitstekende pass van Kasanwirjo en dito voorzet van Dankerlui kopte Strand Larsen de bal tegen de touwen.

Gespeeld

Hierdoor was het duel helemaal gespeeld en ging FC Groningen op zoek naar meer treffers. De 8440 toeschouwers, waaronder 3600 uitgenodigde zorgmedewerkers, konden echter niet meer juichen. Het bleef bij 4-0 voor de thuisploeg. De tweede ronde van het bekertoernooi wordt gespeeld op 14,15 en 16 december. De loting, met de bekendmaking van de volgende tegenstander voor FC Groningen, staat gepland voor zaterdag 30 oktober.

Programma

Aanstaande zondag 31 oktober wacht voor FC Groningen in Nijmegen de uitwedstrijd tegen NEC. De aftrap in De Goffert is om 14.30 uur. Het zal een bijzondere competitiewedstrijd worden, want er mogen geen supporters het stadion in. Dit vanwege het deels instorten van een tribune in het duel van NEC tegen Vitesse.