Externe controleurs zorgen voor onrust op vakantiepark De Leine

De woningen op De Leine zijn allemaal lichtblauw met wit gekleurd
De woningen op De Leine zijn allemaal lichtblauw met wit gekleurd © Jeroen Willems / RTV Noord
Er is onrust ontstaan onder bewoners van recreatiepark De Leine in Kropswolde. In verband met de handhavingsoperatie tegen permanente bewoning op het park heeft de gemeente Midden-Groningen controleurs ingehuurd om informatie in te winnen.
Volgens de bewoners komen de controleurs onaangekondigd aan de deur en maken ze niet duidelijk wat het doel is van hun bezoek. Voorzitter Bert de Bey van bungalowpark De Leine is 'not amused' over de situatie en heeft wethouder David de Jong om opheldering gevraagd.

Man in een cabrio

'Een man kwam op een ochtend bij een bewoner aan in een cabrio. De man heeft zich niet gelegitimeerd en vroeg om een aantal gegevens. Die mevrouw moest een formulier invullen en ondertekenen en ze had geen flauw idee wat het was. Ze belde mij ongerust op', zegt De Bey.
De bewoners weten dat de gemeente Midden-Groningen is begonnen met de handhavingsoperatie tegen permanente bewoning op vijf vakantieparken, maar er is onduidelijkheid over de manier waarop dat wordt gedaan. 'Wij weten alleen dat er wordt geloot en dat per vakantiepark twee woningen een brief krijgen met een aanzegging. Ik heb wel om meer informatie gevraagd, maar die krijg ik niet van de gemeente', aldus De Bey.

'Huisuitzetting is niet niks'

De gemeente Midden-Groningen bevestigt de inzet van controleurs aan RTV Noord. De personen worden ingezet door een externe toezichthouder, het bedrijf MB-ALL. 'De controleur controleert de geselecteerde verblijven en gaat het gesprek aan met de aangetroffen persoon. De situatie wordt feitelijk in kaart gebracht', aldus een woordvoerder van de gemeente.
Meerdere bewoners laten weten overvallen te zijn door het inzetten van de controleurs en dat is volgens Bert de Bey ook niet vreemd. 'Het gaat hier niet om iets onbelangrijks. Huisuitzetting is niet niks. Een dak boven je hoofd is wel een eerste levensbehoefte', zegt De Bey.
De gemeente Midden-Groningen is het niet eens met de kritiek van De Bey. 'De gemeente heeft altijd open en tijdig gecommuniceerd over proces en inhoud, zowel in algemene zin als aan direct betrokkenen', aldus een woordvoerder van de gemeente Midden-Groningen.

Lees meer: