Instellingen

Vier jaar geleden nog voor de klas en nu de eerste bedrijfsovername

Ferniand Vos en Niels Ettema toosten op de overname. In het midden Arthur Secuur (Ceramic Tools)
Ferniand Vos en Niels Ettema toosten op de overname. In het midden Arthur Secuur (Ceramic Tools) © eigen foto
Duovorm in Veendam heeft Ceramic Tools in Groningen overgenomen. Duovorm is een snelgroeiende webshop in professioneel meubelbeslag. De directie ziet de overname als een kans om verder te groeien.
Ceramic Tools heeft meerdere webshops gericht op de verkoop van specialistische producten op het gebied van tegelzetten en richt zich op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. De overname heeft voor de medewerkers geen gevolgen. Zij blijven voorlopig werken vanuit Groningen.
Duovorm groeit stormachtig en zag het personeelsbestand het afgelopen jaar bijna verdubbelen naar nu ruim vijftig medewerkers. Door de overname groeit de verwachte totale omzet dit jaar naar ruim elf miljoen euro.

Mooie kans

De directeuren Niels Ettema en Ferniand Vos noemen de overname een mooie kans om uit te breiden en kennis te maken met de nichemarkt waarin Ceramic Tools zich bevindt. De handtekeningen om de deal te bekrachtigen zijn dinsdagmiddag gezet.
Vos over de overname: ‘Voor ons is het belangrijk dat alle webshops van Ceramic Tools grotendeels hetzelfde blijven. Zo kunnen de huidige klanten dezelfde service en medewerkers als voor de overname verwachten. Het bedrijf doet het hartstikke goed, dus er zijn nu geen redenen om veranderingen door te voeren.’

Passie voor meubels

De voormalige docenten Ettema en Vos waren collega’s op het Aletta Jacobs College in Hoogezand en delen hun passie voor meubels maken. Om daar meer vorm aan te geven, schreven ze zich in 2012 in bij de Kamer van Koophandel. Een jaar later ging de webshop online en in 2017 namen ze ontslag als docent.
De schuurtjes achter het huis van beide mannen puilden uit met pakketjes en voorraden meubelbeslag. Een bedrijfspand was nodig en zo ging het succesverhaal verder, tot nu de eerste bedrijfsovername een feit is.
Een verklaring voor het succes hadden de twee vorig jaar niet echt toen NoordZaken bij ze langs ging. Vos vertelde toen: ‘We zijn geen rasondernemers, maar hebben een markt aangeboord die goed loopt. Het is ons een beetje overkomen en daar zijn we met beleid mee omgegaan denk ik.’

Nominatie

De groei is de afgelopen jaren zo stevig dat Duovorm dit jaar FD Gazelle 2021 is en daarmee bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland hoort. Eind november wordt bekend of het goed genoeg is voor een plek bij de eerste drie, en zo een FD Gazellen Award te winnen.
Om FD Gazelle te worden, moet de omzetgroei de afgelopen drie jaar minimaal twintig procent per jaar zijn.