Volwassen deelnemers Plantsoenloop moeten QR-code laten scannen

Deelnemers van de Plantsoenloop in 2019
Deelnemers van de Plantsoenloop in 2019 © ProNews
Deelnemers aan de Plantsoenloop in Stad van 18 jaar en ouder moeten zaterdag hun QR-code laten zien tijdens het afhalen van hun startnummer.
De Plantsoenloop wordt als evenement gezien (vergunning verleend door de gemeente) en niet als buitensportlocatie. Voor buitensportlocaties, zoals het amateurvoetbal, hoeven sporters geen QR-code te laten zien.

Gevaccineerd, getest of genezen

'We verwachten tussen de zevenhonderd en achthonderd deelnemers aan de 4 en 8 kilometer. De volwassenen, dus mensen vanaf 18 jaar, moeten daarom tijdens het afhalen van hun startnummer hun coronatoegangsbewijs laten zien. Dus gevaccineerd, getest of genezen', zegt Johan Meijer van Golazo Noord-Nederland, de organisator van de Plantsoenloop.
We hebben ons aan de regels te houden
John Meijer - Golazo Noord-Nederland
De organisatie weet niet uit hoeveel volwassenen de groep van de 4 en 8 kilometer bestaat. Meijer: 'Dat zal het merendeel van die zeven- tot achthonderd zijn, want de jeugd rent de Kids Run. We hebben ongeveer honderd vrijwilligers, dus ik verwacht bij het ophalen van het startnummer en het laten zien van de QR-code geen problemen. We hebben ons aan regels te houden waar bijvoorbeeld ook de horeca zich aan dient te houden. Ik hoop vooral dat mensen hun gezonde verstand gebruiken.'

Voor ouders en publiek geen QR-code

Er zullen naar verwachting bijna 2200 kinderen onder de 18 jaar meedoen aan de Kids Run. 'Ouders die komen kijken hoeven geen QR-code te laten zien, omdat de Kids Run een jeugdactiviteit is. Er doet een recordaantal jeugdige deelnemers mee en daar zijn we ontzettend blij mee', aldus Meijer.
Ook het publiek hoeft volgens Meijer geen QR-code te laten zien. 'Het is een doorstroomlocatie en dan hoef je geen coronabewijs te laten zien. Er is bij de 4 en 8 kilometer sowieso bijna geen publiek dat specifiek naar het Noorderplantsoen komt om te kijken naar het rennen.'

63ste Plantsoenloop

De 63ste Plantsoenloop ging vorig jaar niet door vanwege de coronabeperkingen. Deelnemers aan de Plantsoenloop van zaterdag worden door de organisatie op de hoogte gehouden via een mail waarin de regels vermeld staan.