Quiz: Wat weet jij over Groningse gehuchten en buurtschappen?

Het buurtschap Hongerige Wolf in het Oldambt
Het buurtschap Hongerige Wolf in het Oldambt © Jeroen Hillenga/Flickr
Groningen herbergt talloze gehuchten en buurtschappen. Het zijn er zo veel, dat we er een boek over zouden kunnen schrijven. Dat doen we niet, maar een quiz is een mooi alternatief. Hoe ver reikt jouw kennis?
Zo nemen we een kijkje in Agodorp, maar ontkomen we er ook niet aan om een van de mooiste plaatsnamen van het land mee te nemen in deze quiz. Ga er maar even goed voor zitten, desnoods met een stuk poffert. Wel zo toepasselijk, want er is ook een vraag over De Poffert bij.

Tip?

Heb jij ook een idee voor een quizonderwerp? Mail het onderwerp of de naam van een plaats waar je wel eens een quiz over wilt doen naar quiz@rtvnoord.nl. Neem ook eens een kijkje op onze quizpagina. Moi!
Heb je problemen om onderstaande quiz te maken in onderstaand scherm? Klik dan hier. Dan opent de quiz zich in een nieuw scherm.
Helaas hebben we onlangs gemerkt dat Android- en Samsung-gebruikers in sommige gevallen foutmeldingen krijgen bij het maken van deze quiz. We zijn bezig om dat probleem op te lossen. Hopelijk kun je een alternatieve manier vinden om de quiz alsnog te maken.
De vorige keer probeerden we jullie kennis van Wagenborgen en het nieuwsjaar 2005 te testen. Heb je die quizzen gemist? Klik dan op de linkjes om te kijken hoeveel jij daar vanaf weet.