Muntendam schrikt van dood kapster Nathalie

De woning en de directe omgeving zijn afgezet.
De woning en de directe omgeving zijn afgezet. © Martin Drent/RTV Noord
De verslagenheid is groot in Muntendam. Buurtbewoners staren vol ongeloof naar het huis waar zich zondagochtend een familiedrama afspeelde. Daarbij is de 50-jarige kapster Nathalie om het leven gekomen.
'Het is een heel donkere dag voor de straat, nog erger dan zwart', zegt buurtbewoonster Yvonne Slijkoord. 'Ik ben er ook onrustig van.'
Toen we vanmorgen de ambulance zagen, wisten we gelijk dat het voor Nathalie was
Buurman Aaldrik Doddema
Buurtbewoners vertellen dat het al langer niet goed ging met Nathalie. 'Toen we vanmorgen de ambulance zagen, wisten we gelijk dat het voor haar was', vertelt buurman Aaldrik Doddema, twee huizen verderop. 'Ze lag in scheiding met haar man.'
Ook de overburen vertellen dat er relatieproblemen waren. 'Ze zaten in een procedure om uit elkaar te gaan. Maar dat zoiets zou gebeuren, hadden we nooit verwacht', vertellen ze op straat.
De politie laat weten dat het 'vermoedelijk om een incident in de relationele sfeer gaat'. Een 55-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen is aangehouden.
De woning van het slachtoffer in Muntendam.
De woning van het slachtoffer in Muntendam. © Martin Drent/RTV Noord

'Vrolijke vrouw'

De buurt is diep geschokt door het drama. Buren kwamen geregeld bij elkaar op feestjes. Doddema's vrouw was vaste klant bij kapster Nathalie. 'Ze is er laatst nog geweest. Het was altijd zo'n vrolijke vrouw, heel aanwezig. Ze vroeg altijd hoe het met je gaat.'
Nathalie woonde volgens Doddema zo'n drie jaar aan de Middenweg in Muntendam. Ze was kapster aan huis en ging bij ouderen langs die slecht ter been zijn.
Politie onderzoekt 'geweldsincident' in Muntendam
'Gisteren zag ik haar nog, toen was ze wat spullen aan het uitladen. En nu gebeurt dit...', vertelt Doddema aan de eetkamertafel. Hij is een paar seconden stil. Een brok in de keel. Hij kan het nog niet geloven.
Buurtbewoners kwamen niet elke dag bij elkaar op de koffie, maar zaterdag was op een verjaardag bij een buurman net afgesproken om eens wat vaker met de buren samen wat te organiseren.
De Forensische Dienst doet onderzoek in de woning.
De Forensische Dienst doet onderzoek in de woning. © Martin Drent/RTV Noord

Onderzoek

De Forensische Opsporing doet uren na het drama nog onderzoek in en om de woning. Mannen in witte pakken lopen het huis in. Een politieagente komt naar buiten met een wit hondje. Ook het beestje is van slag.
Ik hoorde even voor half tien gebonk
Buurvrouw Yvonne Slkoordij
Waardoor Nathalie om het leven is gekomen, is onbekend. 'Ik hoorde even voor half tien gebonk, boem, boem, boem', vertelt buurvrouw Yvonne Slijkoord, die een aantal huizen verderop woont. 'Daarna hoorden we een ambulance en iemand helemaal overstuur op straat lopen.'
Een ambulancehelikopter landde nog op het naastgelegen voetbalveld, maar hulp mocht niet meer baten.
Slijkoord: 'Hier gebeurt normaal gelukkig nooit iets. Ik woon hier al een hele tijd, vanaf 2006. Nu zat hier vlakbij een moordenaar bij mijn huis. Dat zet je wel aan het denken.'
De politie laat zondagmiddag weten dat ze verder onderzoek doet naar de toedracht. De 55-jarige verdachte wordt verhoord.