Kleedkamers HS’88 met stutpalen overeind gehouden: ‘Je schaamt je echt’

De stutpalen in de kleedkamer van HS'88
De stutpalen in de kleedkamer van HS'88 © Martijn Folkers/RTV Noord
Voetbalclub HS’88 uit Hoogezand luidt de noodklok over haar eigen complex. De kleedkamers van de 700 leden tellende vereniging zijn afgekeurd en worden in de benen gehouden door stutpalen.
De club hoopt na jaren wachten op een oplossing van de gemeente Midden-Groningen.
Je schaamt je eigenlijk om zo leden en gasten te moeten ontvangen
Voorzitter Bernd Zinger van HS’88

Scheuren in het plafond

Voorzitter Bernd Zinger van HS’88 heeft normaliter een opgeruimd karakter. Maar vraag ‘m naar de staat van de accommodatie van de club en zijn gezicht betrekt. ‘Je schaamt je eigenlijk om zo leden en gasten te moeten ontvangen’, zegt Zinger.
De preses doelt op de kleedkamers van de trotse lijstaanvoerder in de vierde klasse D. Sinds enkele maanden wordt het dak van het bouwwerk gestut door palen, om zo mogelijke instorting te voorkomen.
‘Eind vorig jaar bleken er scheuren in het plafond te zitten’, vertelt Zinger. ‘De gemeente kon niet zeggen of het veilig was of niet en daarom is het voor de zekerheid gestut. Driekwart jaar later staat het nog steeds zo.’
Het clubgebouw van HS'88
Het clubgebouw van HS'88 © Beppie van der Sluis/RTV Noord

Afgekeurd

De kleedkamers zijn ondertussen afgekeurd vanwege ouderdom en de club dringt al langer aan op een oplossing. Door de ligging van de sportvelden bij nieuwbouwwijk de Vosholen en de forse groei van meiden- en damesvoetbal is HS’88 uitgegroeid tot een vereniging van meer dan 700 leden.
Wij lopen er niet voor weg
Sportwethouder Erik Drenth van Midden-Groningen

Gemeenteraadsverkiezingen

Het bestuur van de paarswitte formatie voerde de afgelopen weken gesprekken met ambtenaren van de gemeente Midden-Groningen. Zinger is hoopvol over een oplossing, maar ziet ook de gemeenteraadsverkiezingen naderen. De club doet een beroep op de gemeenteraad van Midden-Groningen om budget vrij te maken voor nieuwbouw.
‘Dit kan zo niet langer. De grootste sportvereniging van Midden-Groningen kun je niet langer in de kou laten staan.’
Kleedkamers HS’88 met stutpalen overeind gehouden

Ambities van de club

Wethouder Erik Drenth (CDA) erkent dat Midden-Groningen al jaren met HS’88 praat over de staat van de kleedkamers. Dat heeft volgens Drenth ook te maken met de wensen van de club, die graag iets nieuws wil.
'De club heeft zelf ook ambities en probeert met eigen middelen en subsidies ook iets nieuws te bouwen. Ze willen daarvoor ook graag een bijdrage van de gemeente, maar dat is lastig want dan willen alle andere clubs in de gemeente dat ook.'
De situatie die nu is ontstaan kan het proces misschien wel versnellen, stelt hij. Drenth wil het probleem oplossen, maar heeft geen tijdschema bij de hand.
'Wij lopen er niet voor weg. De bouwkundige staat van de kleedkamers is ook het probleem van de gemeente, maar omdat de club ook zelf plannen heeft lijkt het ons beter dat we naar die plannen kijken. 'Ik ben nog een half jaar wethouder van sport en heb er wel mijn zinnen op gezet om nog in die tijd te komen met een oplossing.'