Instellingen

Lopend Vuur: Prima als de werkgever om een coronapas vraagt

Een QR-code van de coronacheck-app op een mobiele telefoon
Een QR-code van de coronacheck-app op een mobiele telefoon © ANP
Eind deze week staat een nieuwe coronapersconferentie gepland. En als het aantal besmettingen blijft stijgen en de ziekenhuiscijfers blijven oplopen, dan komen er strengere maatregelen aan. In de vorige persconferentie werd daar al op voorgesorteerd.
Moet je dan straks als werknemer je coronatoegangsbewijs laten zien als je op kantoor of ergens anders aan het werk gaat? Een verplichting vanuit de overheid zal het niet worden, maar het kabinet denkt er serieus over na die mogelijkheid te bieden als de ic's nog verder vollopen met coronapatiënten. Daarvoor zal er dan wel een politieke meerderheid moeten zijn.
Die coronapas op de werkvloer is een gevoelig onderwerp, waarbij tegenstanders zeggen dat gevaccineerden en niet-gevaccineerden op deze manier niet gelijk behandeld worden. Voorstanders wijzen juist op een veilige werkomgeving.
Hoe kijk jij hiernaar?
Ons Lopend Vuur:
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Groningenminister

'Er moet een speciale minister voor het Groningse gasdossier komen' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 2926 stemmers was 76 procent het daarmee eens, 24 procent oneens.