Krijgen Meeden, Noordbroek en Zuidbroek snel internet?

Een glasvezelkabel
Een glasvezelkabel © ANP
Inwoners van Meeden, Noordbroek en Zuidbroek komen mogelijk in aanmerking voor een glasvezelaansluiting en dus sneller internet. Dat meldt glasvezelbedrijf Delta Fiber Netwerk, dat een campagne start in de drie dorpen.
Als per dorp minstens 20 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en voor 19 januari 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, dan komt er glasvezel.

Aansluiting gratis

Inwoners van Meeden, Noordbroek en Zuidbroek die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden volgens het glasvezelbedrijf persoonlijk geïnformeerd via een brief. ‘Sluiten inwoners van deze dorpen vóór 19 januari 2022 een abonnement af, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.’

Informatiepunt en -avond

In Zuidbroek wordt op 17 november een informatiepunt geopend aan de Spoorstraat 2A. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel, maar ook hulp krijgen bij het afsluiten van een glasvezelabonnement bij een telecomaanbieder. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Ook worden deze maand informatieavonden georganiseerd. Bewoners van de drie dorpen zullen persoonlijk worden uitgenodigd.