Komt er snel duidelijkheid over Knoalster zwembaden of niet?

Zwembad de Horsten in Musselkanaal
Zwembad de Horsten in Musselkanaal © Martijn Folkers/RTV Noord
Nog voor de verkiezingen komt wethouder Goziena Brongers van Stadskanaal met een voorstel voor de drie zwembaden in de gemeente. Maar het is nog maar de vraag of dat de drie buitenbaden definitief uit de brand helpt.
‘De komende tijd gaan we niet stil zitten’, zei Brongers maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering. ‘We snappen de oproep van zwembad De Horsten om met duidelijkheid te komen. We hopen nog vóór de verkiezingen in maart volgend jaar met een voorstel te komen.’
Volgens oppositiepartij PvdA kleeft er nog onzekerheid aan het voorstel van Brongers. ‘De wethouder gaf aan met een rapport over de plannen rond de zwembaden te komen’, zegt raadslid en lijsttrekker Grietje Schipper. ‘Maar ze gaf er ook bij aan dat de gemeenteraad daar in maart of april over kan beslissen. Dat betekent dat het alsnog naar een nieuwe gemeenteraad wordt doorgeschoven.’

Privatisering

Het bestuur van Zwembad De Horsten in Musselkanaal trok eerder deze week aan de bel. De vrijwilligers zetten in op privatisering van het bad. De gemeente Stadskanaal heeft voor het jaar 2021 zo'n 1,2 miljoen euro begroot om bij Bad Noord in Stadskanaal, De Horsten in Musselkanaal en ‘t Vlasmeer in Onstwedde achterstallig onderhoud weg te werken en de zwembaden een bruidsschat mee te geven.
Voorzitter Eltje Toutenhoofd van De Horsten gaf aan dat De Horsten bij het uitblijven van duidelijkheid subsidies voor verduurzaming van het zwembad misloopt. Zonder die duidelijkheid kan privatisering namelijk niet worden doorgezet, stelt Toutenhoofd.
In de raad is begrip voor de standpunten van De Horsten. Naast Schipper deden ook coalitiepartijen ChristenUnie en CDA een oproep aan wethouder Brongers om met duidelijkheid te komen. Toutenhoofd heeft door de stellingname van de partijen weer wat hoop gekregen en verwacht dat Brongers de komende maanden alsnog met boter bij de vis komt.