Hoofdredacteur Mischa van den Berg vertrekt bij Noord

Mischa van den Berg
Mischa van den Berg © RTV Noord
Hoofdredacteur Mischa van den Berg vertrekt aan het einde van dit jaar bij RTV Noord. Dat is in goed onderling overleg met interim-directeur/hoofdredacteur Pieter Sijpersma besloten.
Van den Berg heeft bijna 26 jaar gewerkt bij RTV Noord, waarvan de laatste twaalf jaar als hoofdredacteur. Onder zijn leiding zijn grote programmatische en organisatorische veranderingen op de redactie doorgevoerd om in te kunnen spelen op het snel veranderende medialandschap. Op dit moment is RTV Noord qua bereik de best scorende regionale omroep.
Afgelopen zomer ontstond onrust bij het bedrijf naar aanleiding van een verandertraject waar veel medewerkers zich niet in konden vinden. Van den Berg kwam ziek thuis te zitten.

Andere vorm van leiding

'Mijn focus lag en ligt bij de volgens mij noodzakelijke veranderingen in de publieke mediasector. Bij Noord is in een paar jaar tijd heel veel veranderd. Dat heeft veel gevraagd en het bedrijf is nu duidelijk toe aan een andere vorm van leiding,' aldus Van den Berg.

Landelijk project over online nieuws

De 57-jarige Groninger, die zijn hele werkzame leven bij regionale omroepen in dienst is geweest, gaat in het nieuwe jaar een landelijk project aansturen dat als doel heeft de online nieuwsvoorziening van de regionale omroepen nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van het publiek.