Donte Thomas keert terug bij Donar

Donte Thomas (rechts) in actie namens Donar
Donte Thomas (rechts) in actie namens Donar © JK Beeld
Donar heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met een oude bekende: Donte Thomas. De 25-jarige Amerikaan speelde in het seizoen 2019-2020 ook al voor de Groningse basketbalclub.
De 2.01 meter lange power forward was vaak uitblinker in het laatste seizoen van coach Erik Braal bij Donar. Dat seizoen werd vroegtijdig afgebroken vanwege de coronapandemie. Daarna vertrok hij naar Italië, waar hij speelde voor Cantù, en afgelopen zomer tekende hij een contract in Hongarije bij Alba Fehérvár, waar hij vroegtijdig stopte.

'Meer kracht onder de borden'

’Donte is een speler met veel ervaring, hij kent de competitie hier en natuurlijk is hij goed bekend in Groningen. Wij hebben te maken met blessures en we hebben behoefte aan meer kracht onder de borden en aan meer diepte in het team. Zeker gezien de komende periode waarin we meer wedstrijden gaan spelen tegen Belgische ploegen in de BNXT league. Daarbij is Donte een welkome versterking’, laat Donar-coach Matthew Otten weten.
Donte Thomas komt binnenkort naar Groningen en de club 'doet er alles aan' om hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.