Instellingen

Tonnen voor kwaliteitsimpuls in Blauwestad en omgeving

Het Park in Blauwestad
Het Park in Blauwestad © Hans Zant/Groningen in Beeld
De gemeente Oldambt stelt 350.000 euro beschikbaar om het gebied in en rondom Blauwestad aan te pakken. Er komen onder andere nieuwe fietspaden, kanosteigers en picknickbanken.
Dat bedrag komt bovenop het geld dat onder andere door de provincie Groningen en aannemer Geveke Bouw beschikbaar is gesteld. In totaal is er bijna 2,6 miljoen euro met het project gemoeid.

Kwaliteitsimpuls

De gemeente ziet het gebied populairder worden en wil dat daarom de omliggende omgeving ook een 'upgrade' krijgt. Er komt voor dertien kilometer aan nieuwe fiets- en wandelpaden, waaronder een fietspad vanaf de Pieter Smitbrug naar het centrum van Winschoten.
Een greep uit de overige plannen: zes kanosteigers, een passantensteiger waar mensen hun bootje aan kunnen leggen, elf picknickbankjes en speel- en belevingsplekken voor kinderen.
Volgens de gemeente krijgt niet alleen Blauwestad een kwaliteitsimpuls, maar profiteren omliggende dorpen mee omdat de fietspaden naar bijvoorbeeld Oostwold, Finsterwolde en Beerta worden aangepakt. Ook kunnen fanatiekelingen zich over een tijdje uitleven op een ‘fitnesspier’ in Oostwold.

Geen zes ton

In eerste instantie was het de bedoeling dat de gemeente Oldambt 600.000 euro zou bijdragen aan dit project, maar dat bedrag is later aangepast. Toch had Oldambt destijds voor de zekerheid al zes ton opzij gelegd. Daarvan wordt nu dus 350.000 euro ingezet, de overige 250.000 euro blijft in de portemonnee van de gemeente.