Instellingen

Waarschuwingsbord moet ‘gevaarlijke afrit’ bij Winschoten veiliger maken

Rotonde de Blauwe Roos in Winschoten.
Rotonde de Blauwe Roos in Winschoten. © Google Streetview
De gemeente Oldambt heeft Rijkswaterstaat gevraagd om een LED bord te plaatsen langs de A7. Dat zou moeten komen ter hoogte van de afrit naar Heiligerlee en Winschoten-West.
Op die manier moeten gevaarlijke situaties bij een afrit later voorkomen worden.

‘Gevaarlijke afrit’

Het probleem ligt bij de afrit naar rotonde de Blauwe Roos. Dat is, vanuit de kant van Scheemda, de afrit naar Winschoten, Pekela’s en Blauwestad. Als de brug tussen de Blauwe Roos en Winschoten open staat, ontstaat file op de wegen richting de rotonde.
De file is soms zo lang, dat die al begint op de snelweg vanuit Scheemda richting Winschoten. Dat betekent dat er auto’s stil staan op een weg waar overdag honderd kilometer per uur gereden mag worden. Die gevaarlijke situatie wil de gemeente met het LED bord voorkomen.
Een file bij rotonde de Blauwe Roos.
Een file bij rotonde de Blauwe Roos. © De Vries Media

Led-bord

De gemeente hoopt dat Rijkswaterstaat bij een afslag eerder een waarschuwingsbord gaat plaatsen. Staat de brug open en is er kans op file? Dan moet het bord oplichten. Op die manier weten automobilisten dat zij richting een mogelijk gevaarlijke situatie rijden.
Wethouder Jurrie Nieboer: ‘Door het bord een afslag eerder te plaatsen, kunnen mensen ook kiezen voor de afrit Heiligerlee en Winschoten-West. Dan heb je automatisch dat het rustiger wordt bij de afrit bij de Blauwe Roos.’

Blauwe Roos

De Blauwe Roos zorgt al sinds de opening in 2010 voor hoofdpijn. Iedereen is het erover eens dat de rotonde alles behalve ideaal is, maar een structurele oplossing wordt maar niet gevonden.