Instellingen

Lopend Vuur: Scholen moeten in coronatijd hoe dan ook open blijven

Desinfectiemateriaal bij de ingang van een klaslokaal
Desinfectiemateriaal bij de ingang van een klaslokaal © Jos Schuurman/FPS
Vooral onder kinderen stijgt het aantal coronabesmettingen, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het RIVM. In de afgelopen week testten 9416 kinderen van 5 tot en met 9 jaar oud positief.
Dat is bijna 85 procent meer dan in de week ervoor. Bij kinderen tussen 10 en 14 jaar steeg het aantal nieuwe gevallen met 76 procent.
De afgelopen weken zijn enkele scholen noodgedwongen tijdelijk gesloten door een corona-uitbraak. Deze week het Parcival College in Groningen nog. De Telegraaf meldt vanmorgen dat sinds het begin van de pandemie één op de vijf basisschoolleraren besmet is geraakt.
Vorig schooljaar waren de scholen gedurende langere tijd dicht en werd er online les gegeven. Het kwam de ontwikkeling van veel scholieren volgens deskundigen niet ten goede. Bij het nemen van nieuwe coronamaatregelen zijn de scholen dan ook nog steeds buiten beeld gebleven. Is dat terecht volgens jou?
Ons Lopend Vuur:
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Derde prik

'Ik wil graag de boosterprik' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 7602 stemmers was 82 procent het daarmee eens, 18 procent oneens.