Stadswijk Selwerd krijgt ruim honderd woningen extra en meer groen

Zo zou onder meer de Populierenlaan eruit moeten komen te zien.
Zo zou onder meer de Populierenlaan eruit moeten komen te zien. © Gemeente Groningen
In Selwerd gaan 146 sociale huurwoningen tegen de vlakte, maar daar komen 293 nieuwbouwwoningen voor terug. De wijk wordt aangepakt in het kader van een vernieuwingsslag die al enige tijd gaande is. De aanleg van het warmtenet is daar ook een onderdeel van.
Eerder zouden er al 95 sociale woningen van woningcorporatie De Huismeesters tegen de vlakte gaan, en ook daar moeten nieuwbouwwoningen voor in de plaats komen. Voor die sloop aan de Vlierstraat en Populierenlaan wordt 29 november afgetrapt.
De woningen die nu op de nominatie voor de sloopkogel staan, staan in de Lijsterbeslaan en de Iepenlaan. De bewoners kunnen terugkeren in hun nieuwe woning.

Kleinere woningen dan de huidige

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) van wonen laat weten dat de gezinswoningen die terugkeren waarschijnlijk kleiner zullen zijn dan de huidige. 'Dat is meestal bij nieuwbouw het geval', zegt hij.
De stadsbestuurder kondigt aan dat de wijk een stuk groener zal worden dan nu het geval is. 'Er zal meer groen komen en er komen meer bomen terug dan er gekapt gaan worden. Op deze manier zal de wijk ook aantrekkelijk worden voor andere doelgroepen.'

Auto uit straatbeeld

Naast meer groen zal de auto ook meer uit het straatbeeld verdwijnen, er komen twee parkeergarages voor in de plaats.
Zo zou onder meer de Lijsterbeslaan eruit moeten komen te zien.
Zo zou onder meer de Lijsterbeslaan eruit moeten komen te zien. © Gemeente Groningen