Instellingen

Ongeval met meerdere voertuigen op A7 bij Harkstede

File op de A7 als gevolg van het ongeval ter hoogte van Harkstede
File op de A7 als gevolg van het ongeval ter hoogte van Harkstede © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Op de A7 is ter hoogte van Harkstede een ongeluk gebeurd waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Het ongeval leidde donderdag aan het eind van de middag en begin van de avond tot file, onder meer tussen de stad Groningen en Foxhol.
Naar verluidt is een aantal auto's in de middenberm en tegen de middengeleider tot stilstand gekomen. Hoeveel voertuigen betrokken waren bij het ongeval is niet bekend. Ook is onbekend of er sprake is van gewonden.
De brandweer uit de stad Groningen was snel ter plaatse met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig met kraan. Ook meerdere ambulances en de politie waren ter plaatse.

Vertraging

Het verkeer stond in en rond de stad Groningen gedeeltelijk vast door het ongeval. Op de A7 en N7 stond een file van een kilometer of zo'n vijf met een vertraging van ongeveer een uur. Op de Rijksweg-West tussen Waterhuizen en Kolham liep het verkeer ook vast.
Een uur eerder was op de N7 ter hoogte Helpman ook al een ongeluk gebeurd waarbij meerdere auto's betrokken waren. Ook die aanrijding leidde tot een file en vertraging richting Duitsland.