Huisjeseigenaren Meerzicht vrezen voor hun geliefde plekje: 'De lol is eraf'

Het nieuws dat er een koop was gesloten kwam niet geheel onverwacht, maar toch was het een grote tegenslag. Camping Meerzicht aan het Leekstermeer komt per 1 december in handen van Europarcs.
Catrien Bleeker (91) komt al sinds haar zeventiende op de camping. Het mag dan nu een camping zijn waar stroom- en waterleidingen liggen, dat was nog niet het geval toen ze als tiener kwam. 'Wij hebben hier alles aangelegd hoor', zegt ze in haar vakantiehuisje. 'Dit was vroeger allemaal weiland.'
Het huisje van Bleeker staat aan het water. Afgelopen zomer heeft ze er nog drie maanden doorgebracht, ze komt hier graag en wil graag blijven komen. Dat kan komend jaar nog, maar hoe de toekomst er daarna uitziet, is nog ongewis.

Een leven lang op de camping

Ze had het huisje graag overgedaan aan haar kleinzoon, dat lijkt er nu niet in te zitten. 'We kunnen hier dan nog wel een jaar staan, maar de lol is eraf.'
Ook voor Johan Freese is de sjeu er inmiddels af. Aan het begin van de week kregen alle recreanten een brief waarin stond dat de eigenaar de zaak had overgedaan. Europarcs heeft de toekomstplannen nog niet op tafel gelegd. Freese komt zijn hele leven lang al op de camping, sterker nog; hij is er geboren. 'Je schrikt heel erg hoor op zo'n moment. Je denkt na over hoe het verder moet.'
Ik heb mijn hele leven hier gestaan en heb veel kennissen opgedaan
Johan Freese - eigenaar van huisje
'Eerst heb je het niet zo door, maar als je dan de volgende dag wakker wordt... Ik ben hier nu vandaag weer en dan zie ik het huisje staan en alle spullen. Tja, dan ben je wel even onder de indruk. Ik heb mijn hele leven hier gestaan en heb veel kennissen opgedaan', verzucht Freese.

Eigenaren blijven strijdbaar

Het blijft dus gissen wat er gaat gebeuren met het park en dat zorgt toch wel voor onrust bij beiden. Ze hebben eveneens beiden het gevoel dat ze het park moeten verlaten. 'Het wordt komende zomer echt een Marktplaatszomer', zegt Freese. Daar bedoelt hij mee dat de inboedel wel eens verkocht kan gaan worden. De eigenaren van de huisjes zijn geen eigenaar van de grond, die pachten ze door middel van een jaarcontract.
Toch laten Bleeker, Freese en anderen zich niet zomaar wegsturen. Ook al is er nog niks bekend over de toekomst van de huidige vakantiewoningen, meerdere eigenaren hebben zich al wel verenigd. Op die manier willen ze vechten voor het behoud van hun geliefde vakantieplek.