FC Groningen leeft met speciale aanvoerdersband mee met bevingsgedupeerden

De speciale aanvoerdersband van FC Groningen
De speciale aanvoerdersband van FC Groningen © Stefan Bleeker/RTV Noord
FC Groningen-aanvoerder Mohamed El Hankouri en alle staf- en directieleden van de club dragen zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een speciale aanvoerdersband. Dat doet de FC als statement vanwege de recente aardbevingen in de provincie.
'FC Groningen voelt zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club en wil landelijk aandacht vragen voor deze problematiek', zo staat te lezen in een persverklaring.

Ook voor amateurclubs en bedrijfsleven

De speciale aanvoerdersband is komende week ook gratis te verkrijgen voor amateurvoetballers en directieleden van bedrijven uit Groningen. Er zijn in totaal vijfhonderd banden beschikbaar, laat de club weten.
'FC Groningen hoopt dat alle aanvoerders in het amateurvoetbal en de aanvoerders in het bedrijfsleven de band met trots zullen dragen. Laat zien dat iedereen in Groningen samenkomt en achter de slachtoffers van de aardbevingen staat.'

Landelijk bereik

FC Groningen realiseert zich dat ze de aardbevingsproblematiek niet kan oplossen, maar de club wil 'wel een duidelijk signaal afgeven dat ze meeleeft met de gedupeerden. FC Groningen wil haar landelijke uitstraling gebruiken om nogmaals aandacht te vragen voor het leed van mensen die wonen in het aardbevingsgebied.'
In 2017 vroeg FC Goningen ook al aandacht voor gedupeerden van de aardbevingen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Toen schonk de club 1500 kaarten aan de Groninger Bodembeweging.