Quiz: Wat weet jij van Groningse sinterklaasintochten?

De boot van Sinterklaas vaart door het Hoge der A tijdens de landelijke sinterklaasintocht in 2013
De boot van Sinterklaas vaart door het Hoge der A tijdens de landelijke sinterklaasintocht in 2013 © ANP
Sinterklaas is weer in het land. Op talloze plekken in onze provincie is de goedheiligman zaterdag weer welkom geheten en daarom wijden we er ook maar meteen een quiz aan. Wat weet jij van sinterklaasintochten uit het verleden?
Er is genoeg om op te rakelen, want rondom sinterklaasintochten speelt zich nog weleens wat af. Een ludieke manier waarop Sint en zijn pieten hun intrede doen, maar ook opmerkelijke situaties. Zo werd de intocht van Sinterklaas in Hoogezand in 2015 ontsierd door een ongeluk en was de stad Groningen in 2013 zelfs decor van de landelijke sinterklaasintocht. Wat weet jij je er allemaal nog van te herinneren?

Tip?

Heb jij ook een idee voor een quizonderwerp? Mail het onderwerp of de naam van een plaats waar je eens een quiz over wilt doen naar quiz@rtvnoord.nl. En als je toch een beetje aan het rondneuzen bent: kijk dan ook eens op onze quizpagina. De quiz van vorige week ging over Groningse gehuchten en buurtschappen.
Heb je problemen om onderstaande quiz te maken in onderstaand scherm? Klik dan hier. Dan opent de quiz zich in een nieuw scherm.