Stadjer (21) overleden na geweldsincident in stadswijk Hoornsemeer (update)

Het gebied rond de woning aan de Damsport is zondagochtend nog afgezet
Het gebied rond de woning aan de Damsport is zondagochtend nog afgezet © RTV Noord
Een 21-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht om het leven gekomen bij een geweldsincident in een woning aan de Damsport in de Groningse wijk Hoornsemeer. Een 20-jarige plaatsgenoot is aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij het incident
De politie kreeg rond 23:50 uur een melding. 'Kort daarop troffen wij een persoon met ernstig letsel aan in de woning', aldus de politie. 'Hulpverlening is direct gestart, maar mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.'

Verdachte aangehouden

De politie is meteen een groot onderzoek gestart naar de toedracht van het incident. Kort na de melding is een verdachte in de buurt van de woning aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau.

Lang steekwapen gevonden buiten woning

Op onderstaande beelden is te zien hoe de politie in de omgeving van de woning een lang steekwapen van de grond oppakt en veiligstelt. Onderzoek moet uitwijzen of er een verband is met het geweldsincident.

Getuigen opgeroepen zich te melden

De directe omgeving van het pand aan de Damsport is ook zondagochtend nog afgezet. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Het buurtonderzoek dat vannacht begon gaat vandaag verder.
Update: het bericht is aangepast, nadat de politie bekend maakte dat het slachtoffer is overleden