Buurman over verdachte dodelijke steekpartij: 'Het is een heel normale jongen'

De woning van de verdachte is door de politie afgezet
De woning van de verdachte is door de politie afgezet © RTV Noord\Steven Radersma
Het is op zondagochtend nog rustig bij het wooncomplex aan de Damsport in Groningen. Van de meeste studio's, die bewoond worden, zijn de gordijnen nog gesloten. Dat geldt ook voor de woning op de begane grond, waar zich zaterdagavond laat een steekpartij moet hebben afgespeeld.
Daarbij is een 21-jarige Stadjer overleden aan zijn verwondingen. De politie hield kort daarna een 20-jarige plaatsgenoot aan wegens mogelijke betrokkenheid bij het incident. Ook werd in de buurt van de woning een lang steekwapen gevonden. Dat is door agenten meegenomen voor onderzoek.
Agenten hebben het gevonden steekwapen afgedekt
Agenten hebben het gevonden steekwapen afgedekt © Martin Nuver/112 Groningen

Onderzoek nog in volle gang

De studio is afgezet met een rood-wit lint. Voor het huis staat een witte tent. Iets verderop staan voertuigen van de politie, die daar in de nacht zijn neergezet voor nader onderzoek. Een ingehuurde beveiliger houdt een oogje in het zeil.
Een jongeman komt naar buiten lopen met een klein katje op zijn arm. 'Dit is de kat van de verdachte die vannacht is opgepakt', zegt hij. Wijzend op het met lint afgezette huis: 'Hij woont daar'.
Bekijk hier beelden van het politieonderzoek
Politie vindt lang steekwapen bij onderzoek naar geweldsincident in Stad

'Hij had bloed op zijn gezicht'

De jongeman is geschrokken van de consternatie zaterdagavond laat. 'Hij kwam naar buiten met bloed op zijn gezicht en zijn lichaam. 'Ik wil niemand iets aandoen', zei hij met zijn handen in de lucht. Hij werd met de handen op de rug door de politie op zijn knieën op de grond gezet. Wat er daarbinnen gebeurd is? Ik heb geen idee. Ik denk dat hij iemand op bezoek had. Het is een heel normale jongen, hij zit op basketbal. Zoiets als dit had ik niet verwacht.'

Voer kopen voor de kat

Hij vervolgt: 'Toen hij werd meegenomen door de politie draaide hij zich naar mij om en vroeg me of ik voor zijn kat wil zorgen. Dus ik ga nu voer voor de kat kopen.' Niet heel veel later komt hij terug. 'De winkel was nog dicht.'