Honderden demonstranten lopen protestmars in Stad tegen coronabeleid (update)

In het centrum van Groningen zijn zondagmiddag enkele honderden demonstranten bijeengekomen. Ze uitten hun onvrede over de coronamaatregelen van het kabinet.
De groep verzamelde zich om 13.00 uur op de Grote Markt en begon vanaf daar aan een protestmars door het centrum. Volgens een verslaggever ter plaatse waren er zo'n duizend mensen op de been, die zich onder meer in woord en gebaar verzetten tegen de coronapas.
Protestmars tegen het coronabeleid in Stad
Protestmars tegen het coronabeleid in Stad © Jan Been/RTV Noord

Protestborden

Een van de actievoerders moedigt de menigte aan met de woorden 'Groningen, wat willen we? Vrijheid!' Ook wordt er geroepen 'Liefde, vrijheid, geen dictatuur!'
Op protestborden die mensen meedragen staan teksten als 'QR code = discriminatie', ' Kinderen zijn onze toekomst. Niet onze proefkonijnen!' en ' 2G? Nee!'

Verkeer ontregeld

De demonstratie duurde tot ongeveer 15.30 uur. Busmaatschappij Qbuzz reed gedurende de protestmars niet met bussen over de Grote Markt. Halverwege de middag liepen de demonstranten over de Stationsweg, voor het Hoofdstation. Dat zorgde voor vertraging voor overige weggebruikers.