Sportpartij voegt zich bij Stadspartij en 100%: 'Slagkracht wordt vergroot'

Glenn Pinas
Glenn Pinas © ANP Photo
Onlangs besloten de Stadspartij en 100% Groningen de krachten al te bundelen in de gemeente Groningen en de Sportpartij voegt zich daar nu ook bij. De Sportpartij is op dit moment niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad.
De partij deed in 2018 een poging om in de raad terecht te komen, maar de sportievelingen kregen onvoldoende stemmen. De zetelloze partij besloot zichzelf echter niet op te heffen, maar een nieuwe poging te doen in 2022. In maart volgend jaar zijn er weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. De partij zal dus niet als zelfstandige partij mee gaan doen, maar gaat op in een al bestaande partij.
'Er zijn nog voldoende uitdagingen om het sportklimaat voor alle inwoners naar een veel hoger niveau te brengen', laat partijvoorzitter en oud-basketbalcoach Glenn Pinas weten. 'De kracht van sport en bewegen willen we inzetten om de volksgezondheid, het geloof in eigen talent en de regionale trots in positieve zin te beïnvloeden. Met een grote lokale partij lukt dat in onze ogen het best.'

Nieuwe naam?

Onder welke naam de drie partijen verdergaan is nog altijd niet bekend. Naar verwachting zal de nieuwe naam binnenkort bekend worden.
Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij, zal de voorman van de nieuwe partij gaan worden. Hij is blij met de komst van de Sportpartij: 'Na het samengaan van de Stadspartij, Gezond Verstand Haren en Algemeen Belang Ten Boer in 2018, worden we met 100% Groningen en de Sportpartij een grote lokale partij. Groningen, Haren en Ten Boer verdienen dat', aldus Sijbolts.

Eén blok

De drie partijen willen één blok vormen, zonder tussenkomst van Haagse of landelijke politiek. 'Door het samengaan wordt onze slagkracht en slagvaardigheid vergroot, waarbij het belang voor onze inwoners, ondernemers en vereniging vooropstaat.'