Leekster Eagles is niet bij de les tegen Volendam

Leekster Eagles kreeg geen vat op Volendam
Leekster Eagles kreeg geen vat op Volendam © Henk Elderman/RTV Noord
Leekster Eagles heeft een paar mooie weken achter de rug. Na een beroerde seizoenstart klom het team langzaam uit het dal, maar zondag werden de Leeksters hardhandig met beide benen op de grond gezet door Volendam.
Er lukte helemaal niks in de kille sporthal in Sportcentrum Leek. De echte spirit ontbrak bij de thuisploeg. Volendam profiteerde gretig. Het stond na de eerste helft 4-0 voor de Noord-Hollanders, die een aantal plekken hoger op de ranglijst staan.
De tweede helft was slechts een formaliteit. Volendam scoorde na de hervatting nog drie keer. Leekster Eagles speelde met de moed der wanhoop.
Eerste drie goals Volendam al fataal voor Leekster Eagles

Valkuilen

'We speelden ze helemaal in de kaart en maakten ongelofelijke fouten', concludeerde Lulofs. Hij had de afgelopen week bij trainingen nog sterk gehamerd op de kwaliteit van de tegenstander. Ook omdat hij er zelf vaak tegen gespeeld heeft en dus een goed beeld had van de valkuilen waar zijn spelers absoluut niet in moesten stappen.
De opbouw bij de Leeksters verliep vaak stroef. Iedere keer was er wel een speler met een oranje shirt in de buurt om die te verstoren. 'Het gaat erom dat je een balans vindt van waar de mogelijkheden liggen om achter hun verdediging ruimte te vinden. Daarin hebben we van alle kanten in verzaakt', analyseerde de trainer.

Verwachtingen getemperd

Alles bij elkaar opgeteld, hadden alle spelers van de thuisploeg een off-day. Op het hoogste niveau mag dat niet te vaak gebeuren, want dan wordt het voor Leekster Eagles nog een hels karwei om in de Eredivisie te blijven.
Lulofs is niet bang dat de grote nederlaag van grote invloed zal zijn op de rest van de competitie. 'Ik denk dat we het wel weer oppikken. Na de goede wedstrijden van de afgelopen weken hadden we de verwachtingen wel wat getemperd. Twee wedstrijden op rij winnen zegt ook niks. De punten zijn mooi, maar het gaat meer om het gevoel en de speelwijze op dit moment.'
Leekster Eagles-doelman Erwin Mensink kreeg zeven treffers om de oren
Leekster Eagles-doelman Erwin Mensink kreeg zeven treffers om de oren © Henk Elderman/RTV Noord

Beide benen op de grond

Ook Erolind Derguti beaamde ook zijn ploeggenoten en hij een slechte dag hadden: 'We hebben te veel fouten gemaakt en zij straffen dat onmiddelijk af. Zo'n wedstrijd moet je zo snel mogelijk vergeten, want goed was het niet. Misschien is het ook wel even goed om even met beide benen op de grond te staan. We zullen ons ritme weer op moet pakken en keihard blijven vechten, dan komen de kwaliteiten vanzelf weer naar boven.'