Politie tegen winkeliers: let op met verkopen terpentine aan minderjarigen

Een aansteker
Een aansteker © Justin/ Pexels
De politie vraagt winkeliers in Groningen goed te letten op minderjarigen die flessen terpentine kopen. Die gebruiken de vloeistof volgens de politie voor het stichten van brandjes en het maken van molotovcocktails.
Dat plaatst Politie Groningen-West op haar Instagramaccount. 'De laatste tijd krijgen wij zorgelijke berichten over minderjarigen, die steeds vaker naar de winkel gaan om flessen terpentine te kopen.'
De politie vraagt winkeliers goed op te letten en het gesprek aan te gaan met jongeren die terpentine kopen. 'Zo'n gesprek zorgt voor bewustwording en dit werkt vaak preventief'.

Na onrustige avonden binnenstad

De politie doet de oproep na twee onrustige avonden in de binnenstad van Groningen, waarbij vernielingen zijn aangebracht en met vuurwerk werd gegooid. Op beelden van rellen in Rotterdam afgelopen vrijdag is te zien hoe relschoppers onder andere een scooter in de brand steken. Zowel de politie als burgemeester constateren dat er bij de afgelopen rellen in Groningen veel pubers onder de relschoppers zitten.