Instellingen

Dit weekend geluidshinder tijdens asfaltherstelwerkzaamheden Ring Zuid

Eerder werkzaamheden aan de Ring Zuid
Eerder werkzaamheden aan de Ring Zuid © Martin Drent/ RTV Noord
Komend weekend wordt een deel van het asfalt op de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg in Groningen, ter hoogte van de Meeuwerderbaan, gerepareerd en een ander deel vervangen. Volgens Aanpak Ring Zuid kunnen omwonenden, zoals bewoners van de Oosterpoortwijk, last hebben van de werkzaamheden.
De zuidelijke ringweg is mede hierdoor vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg het hele weekend, van vrijdagavond 26 november 22.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur, afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden zijn deels in de nacht.

Overlast

'Op vrijdagavond beginnen we direct na 22.00 uur met de reparatiewerkzaamheden. Deze duren tot in de loop van zondag. We werken zowel overdag en ’s nachts. Omwonenden kunnen overlast hebben van bouwverkeer, machines en bouwlampen op de ringweg', aldus Aanpak Ring Zuid.

Asfalteren

Het verwijderen van het oude asfalt gebeurt zondag. Die werkzaamheden zijn gepland tot 19.00 uur. 'Als het nodig is, moeten we de zondagavond doorwerken. In dat geval informeren we de omwonenden via een sms.' Het asfalteren staat gepland vanaf 19.00 uur en loopt door tot maandagochtend 06.00 uur.
De precieze locatie van de werkzaamheden:
In het rood de locatie langs de Meeuwerderbaan waar het asfalt wordt hersteld
In het rood de locatie langs de Meeuwerderbaan waar het asfalt wordt hersteld © Aanpak Ring Zuid