50-meterbad wordt toch een optie in nieuwbouwplannen Kardinge

Kardinge zoals het nu is, vanuit de lucht gezien
Kardinge zoals het nu is, vanuit de lucht gezien © ProNews
De optie van een 50-meterbad in het vernieuwde Kardinge is toegevoegd aan de nieuwbouwplannen voor het sportcomplex. De gemeente had daar geen rekening mee gehouden, maar een raadsmeerderheid vindt dat die optie wel onderzocht moet worden.
Eerder liet zwemclub Trivia al weten dat ze graag een 50-meterbad gerealiseerd ziet worden in het nieuw te bouwen Kardinge. Op dit moment ligt er een 25-meterbad. De gemeente gaat de komende tijd onderzoeken hoe Kardinge aangepakt gaat worden. In de plannen wordt rekening gehouden met de sloop van het huidige gebouw. Dat staat er in 2023 dertig jaar en is dan afgeschreven.

Wethouder is positief, maar..

Op verzoek van het CDA wordt de optie van een 50-meterbad opengehouden. 'In het huidige bidbook leek de kans op zo'n bad verloren te gaan. Wij willen ervoor zorgen dat het niet ondersneeuwt', zei fractievoorzitter René Bolle. Sportwethouder Inge Jongman (ChristenUnie) staat ook positief tegenover het idee van Bolle, maar ze heeft wel wat kanttekeningen.
'We moeten wel een afweging maken en daarbij kijken naar de noordelijke infrastructuur van het zwemmen. In Drachten gaat namelijk een nieuw bad van vijftig meter gebouwd worden. We moeten daarmee niet letterlijk in elkaars zwem- dan wel vaarwater komen. Ook moeten we kijken welke behoefte er leeft onder de Groninger verenigingen en kijken naar de kosten.'

Naar Drachten

Zwemclub Trivia moet nu met enige regelmaat uitwijken naar Drachten. Daar is namelijk al zo'n bad. 'Dat hoeft dan straks niet meer. Het zou veel zwemclubs in het Noorden ten goede komen', aldus bestuurslid Emmy in 't Veld.