Lycurgus zonder Taaij met moeite langs VoCASA

Erik Noordijk coacht Lycurgus
Erik Noordijk coacht Lycurgus © JKBEELD
De volleyballers van Amysoft Lycurgus beleefden woensdag een moeizame avond tegen VoCASA. Zonder hoofdcoach Arjan Taaij werd het in eigen huis 3-1 tegen de ploeg uit Nijmegen.
Arjan Taaij zit sinds woensdagochtend in quarantaine, vanwege een coronabesmetting in zijn privésfeer. De coach heeft zelf geen klachten, maar mist hierdoor ook de wedstrijd van zaterdag tegen Taurus. Erik Noordijk en Gerard Smit nemen tijdelijk de coaching over. Het is de eerste keer dat Taaij, die voor het negende seizoen aan het roer staat, een duel mist als hoofdcoach van Lycurgus.
Erik Noordijk: 'Ik heb een dubbel gevoel'

Moeizaam begin

Lycurgus had het lastig tegen de nummer vier van de ranglijst. In de eerste set kregen de bezoekers al een setpoint. Toch konden de Groningers die set nipt naar zich toe trekken: 26-24.

Koude hal

In het tweede bedrijf moest Lycurgus opnieuw in de achtervolging en nu kon het tij niet gekeerd worden in een koud Alfa-college Sportcentrum zonder publiek: 23-25.

Knappe comeback

In de derde set dreigde een identiek scenario op het einde. De Groningers stonden net als in de tweede set met 21-24 achter, maar deze keer kon de thuisploeg wonderbaarlijk genoeg de set alsnog binnenslepen: 26-24. In de laatste set nam Lycurgus eindelijk het voortouw en werd met ruimer verschil gewonnen: 25-19.

Derde plek

Lycurgus verloor dit seizoen tot nu toe twee wedstrijden: de uitduels tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Active Living Orion uit Doetinchem werden met 3-1 verloren. De Groningers staan derde op de ranglijst.

Met de bus naar Frankrijk

Zaterdagavond neemt Lycurgus het in eigen huis op tegen Taurus uit Houten. In de nacht van maandag op dinsdag reizen de Groningers met de bus richting Frankrijk voor het eerste duel tegen Tours Volley Ball voor de CEV-Cup, dat op woensdag gespeeld wordt.