Instellingen

Meer dan 10.000 euro opgehaald voor uitvaart omgekomen Damian

Damian Eggens (21) kwam zaterdagavond om het leven bij een geweldsincident in Stad
Damian Eggens (21) kwam zaterdagavond om het leven bij een geweldsincident in Stad © Privé-archief
Het streefbedrag voor de crowdfundingsactie van de omgekomen Damian Eggens is behaald. De 21-jarige man kwam afgelopen zaterdagavond bij een geweldsincident aan de Damsport in Groningen om het leven.
Vrienden van zijn ouders zijn maandag een crowdfundingsactie begonnen om de uitvaart te bekostigen. Op het moment dat duidelijk werd dat zowel Damian als zijn ouders geen verzekering hadden om de begrafenis te kunnen betalen, klommen Esther Wiersema en haar zus Gèranne Brunken in de pen.

'Hartverwarmend'

Laatstgenoemde is goed bevriend met de moeder van de omgekomen jongen. Het doel was om minstens 10.000 euro binnen te halen. Woensdagochtend stond de teller over de 9.200 euro. Inmiddels staat het bedrag op 10.585 euro. Als er meer geld wordt ingezameld dan nodig is, komt er volgens Wiersema een mooie grafsteen voor Damian.
Wiersema is geraakt door de bijdragen, waaronder een anonieme schenking van 3.000 euro. 'Dat is echt helemaal fantastisch gewoon. Het is zó hartverwarmend, echt ongelooflijk.'

Man blijf vastzitten

Een 20-jarige Stadjer die na het steekincident werd aangehouden, blijft tenminste twee weken langer in de cel. Dat liet de rechtbank Noord-Nederland woensdag weten.