Onderzoek naar verdachte stoffen in woning Delfzijl

De EOD doet onderzoek
De EOD doet onderzoek © ProNews
In een woning aan de Marcus Buschstraat in Delfzijl de Explosieven Opruimingsdienst Defensie vrijdagochtend onderzoek gedaan naar verdachte stoffen. Eerder brak brand uit in de woning.
In verband met de stoffen is een 63-inwoner van Delfzijl aan gehouden. Hij zit nog vast.
De brand vond woensdag plaats. Buurtbewoners meldden dat er rook uit de woning kwam. De brandweer trof er stoffen aan waarvan de samenstelling niet onmiddellijk kon worden vastgesteld. Hierop werd, behalve forensische onderzoekers van de politie, uit voorzorg ook de EOD ingeschakeld. Omdat het onderzoek woensdag nog geen uitsluitsel bood, is het vrijdagochtend hervat.

Delfzijlster zit vast

De politie meldt dat sinds woensdag een 63-jarige inwoner van Delfzijl is aangehouden, maar wil niet bevestigen of het om de bewoner van het pand gaat. De man zit nog vast.

'Tovenaar'

Volgens de Eemskrant is het niet de eerste keer dat de EOD wordt ingezet op dit adres aan de Marcus Buschstraat. De bewoner zou in de buurt ook wel bekend staan als ‘de tovenaar’. Hij is volgens de krant vaker aangehouden voor bezit van verboden of gevaarlijke stoffen. Buurtbewoners hebben al vaker hun zorgen geuit over de situatie.