Rik Baptist over 'Trilploat': 'Het moest dansbaar zijn met inhoud'

Wat Aans
Wat Aans © RTV Noord
Het zijn de laatste loodjes van de stemweek voor de Grunneger 1000. Om je misschien een beetje te helpen vragen we Groninger muzikanten om hun tip.
Rik Baptist is deel van het muzikale duo Wat Aans. Hun nummer Trilploat was met nummer 37 de hoogste notering. Voor de lijst van dit jaar kun je hier stemmen.

Dansbaar

'Het nummer gaat natuurlijk over bevingen. Toen we het uitbrachten waren die ook landelijk nog regelmatig nieuws. Daar hebben wij op een creatieve manier iets mee gedaan', vertelt Baptist.
Toch was er twijfel om over dit onderwerp een nummer te maken. 'Er was al heel veel over gemaakt. Toch liep ik al een tijdje met dit refrein in de kop. Toen hebben we gezegd: we doen het gewoon. We hebben er iets dansbaars van gemaakt, maar wel met inhoud.'

Tips

Tips voor de lijst heeft Baptist naast zijn eigen muziek ook nog wel. 'Ik ben al ambassadeur van René Beverwijk, dus 'Buurvrouw' moet er wel in. En ik tip bij deze ook 'Bemui die' van Erwin de Vries. Het nummer gaat over een te dik iemand die de hele dag patat eet. Dus dat is wel een beetje op mij van toepassing.'