Lycurgus pakt opnieuw thuiszege tegen subtopper

Smash van Lycurgus-speler Dennis Borst
Smash van Lycurgus-speler Dennis Borst © JK Beeld
De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben voor de tweede keer deze week in eigen huis gewonnen van een subtopper. Taurus uit Houten werd met 3-0 verslagen.
Lycurgus moest het opnieuw doen zonder hoofdcoach Arjan Taaij, die nog in quarantaine zit vanwege een coronageval in zijn privésfeer. Hierdoor stonden Erik Noordijk en Gerard Smit opnieuw aan het roer. Zij begonnen met Markus Held, Geoffrey van Gent, Dennis Borst, Luuk Hofhuis, Bjarne Huus, Joël Schneidmiller en Steven Ottevanger.
'Dat geeft de burger moed voor volgende week'
De Groningers begonnen goed tegen de nummer vier van de ranglijst. De eerste set werd overtuigend gewonnen in het Alfa-college Sportcentrum: 25-18. Ook het tweede bedrijf eindigde in 25-18. De derde set ging zelfs met zeer groot verschil naar de thuisploeg: 25-9. Woensdag waren de Groningers al met 3-1 te sterk voor de huidige nummer vijf van de ranglijst, VoCASA uit Nijmegen.

Derde plek

De Groningers blijven derde op de ranglijst, achter Active Living Orion uit Doetinchem en Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Lycurgus verloor in de competitie alleen van deze twee ploegen.

Europacup-duel in Frankrijk

In de nacht van maandag op dinsdag reizen de Groningers met de bus richting Frankrijk voor het eerste duel tegen Tours Volley Ball voor de CEV-Cup, dat op woensdag gespeeld wordt.