Lopend Vuur: Maak de kerstvakantie voor scholen maar langer

Moeten de scholen langer kerstvakantie vieren?
Moeten de scholen langer kerstvakantie vieren? © ANP
Sinds gisteren zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht. We hebben de komende tijd te maken met een avondlockdown, waarbij de maatschappij min of meer van 17 uur tot 5 uur op slot zit. Op de persconferentie van vrijdagavond werd duidelijk dat de scholen openblijven.
Weliswaar zijn er op de scholen extra maatregelen genomen, zoals mondkapjes vanaf groep zes, maar er worden wel lessen gegeven. Het kabinet wil de scholen open houden omdat opnieuw sluiting niet goed zou zijn voor veel kinderen.

Besmettingen terugdringen

Het OMT, het Outbreak Management Team, heeft het kabinet wel gevraagd om de kerstvakantie op scholen naar voren te verlengen. Het idee is dat met het verlengen van de kerstvakantie het aantal besmettingen kan worden teruggedrongen. Het virus gaat immers flink rond op de scholen.
Ons Lopend Vuur:
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee!

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Kerstboom

Vrijdag vroegen we jullie of de kerstboom voor of na sinterklaas in huis komt. Van de ruim 5600 stemmers was een overgrote meerderheid, 83 procent, het met elkaar eens: eerst bezoek van de Goedheiligman, dan pas de kerstboom optuigen.