Lycurgus speelt geen bekerdriekamp in Selwerd

Lycurgus na een thuiszege tegen Taurus
Lycurgus na een thuiszege tegen Taurus © RTV Noord/Karel-Jan Buurke (archief)
De volleyballers van Amysoft Lycurgus spelen komend weekend geen bekerduels in de oude thuishal in Selwerd. De Groningers zouden het daar in een driekamp opnemen tegen eredivisionist Computerplan VCN en MBK Accountants VCV uit de Topdivisie.
Vanwege de verscherpte coronamaatregelen mogen ploegen uit de lagere divisies na 17:00 uur niet meer trainen en geen wedstrijden spelen. In het bekertoernooi doen diverse ploegen mee die niet in de eredivisie uitkomen, zoals VCV uit Veenendaal en de Groningse clubs DIO Bedum, Donitas en Veracles. Het gaat in totaal om zestien driekampen met 48 ploegen.

Ongelijke omstandigheden

De Nederlandse volleybalbond Nevobo heeft besloten om de bekerwedstrijden uit te stellen, omdat het praktisch gezien lastig is om alle duels voor 17:00 uur af te werken. Verder vindt de bond het aantal reisbewegingen te hoog en hebben de teams ongelijke omstandigheden, doordat de lager spelende teams niet kunnen trainen.

Geen terugkeer naar Selwerd

Vanwege het niet beschikbaar zijn van het Alfa-college Sportcentrum, de thuishal van Lycurgus sinds 2007, zou éénmalig uitgeweken worden naar de oude thuishal van Lycurgus, Sporthal Selwerd. Dat gaat hierdoor niet door.

Europacup

Woensdagavond speelt Lycurgus in Frankrijk het eerste duel in de zestiende finales van de Europese CEV-Cup tegen Tours Volley Ball. De return is op woensdagavond 8 december in het Alfa-college Sportcentrum.