Leekster Voetbalgala opnieuw afgelast: ‘Zo gaan we geen toernooi organiseren’

Het Leekster Voetbalgala voor corona
Het Leekster Voetbalgala voor corona © Facebook/Leekster Voetbalgala
Er gaat opnieuw een streep door het Leekster Voetbalgala. Voorzitter van het zaalvoetbaltoernooi Marja Wardenier-Adema noemt de komende editie ‘onbegonnen werk’ door de nieuwe coronamaatregelen.
Vorig jaar werd het Voetbalgala ook al afgelast vanwege corona. De aftrap van de 35ste editie stond gepland voor 17 december. Het toernooi was verspreid over negen dagen, met een gala-avond op 8 januari. In totaal trekt het evenement doorgaans zo’n 6500 toeschouwers.
Het Sportcentrum in Leek, waar de wedstrijden worden gespeeld, moet in ieder geval tot 19 december om 17.00 uur dicht. Bovendien is er geen publiek welkom. Hoewel nog onduidelijk is welke coronamaatregelen tijdens een groot deel van het toernooi gelden, hakt de organisatie toch alvast de knoop door.

Vol huis op gala-avond

‘Stel dat er straks voor de kerst toeschouwers op anderhalve meter naar binnen mogen, dan kunnen we nog steeds maar een paar honderd mensen bergen’, zegt voorzitter Wardenier-Adema. ‘Het Leekster Voetbalgala is voor iedereen. Zo gaan we geen toernooi organiseren.’
Op de avond van de finale zitten normaal gesproken zo’n 2000 toeschouwers op de tribune. De gevolgen in financieel opzicht zijn beperkt voor het Voetbalgala. Het bestuur heeft bewust gewacht met het maken van kosten voor bijvoorbeeld het drukwerk.