Opening rotonde bij Meerstad loopt vertraging op vanwege weer en corona

De nieuwe rotonde bij Meerstad
De nieuwe rotonde bij Meerstad © Marc Piersma
Het openen van de rotonde bij Meerstad is vertraagd. De nieuwe route tussen Meerstad, Stad en de ringweg zou deze maand aangesloten worden, maar zowel het weer als de stijgende coronabesmettingen zorgen voor een halfjaar vertraging.
Bureau Meerstad zegt dat door lage temperaturen ('lager dan gemiddeld') en de winterse neerslag geen goede wegconstructie kan worden gemaakt. Ook is er bij weersomslag geen mogelijkheid om tussentijd te stoppen, waardoor voor weggebruikers over een langere periode overlast ontstaat.
De rotonde in aanbouw bij Meerstad
De rotonde in aanbouw bij Meerstad © Marc Piersma

Uitval van personeel door corona

Volgens het bureau moet het aansluiten van de nieuwe rotonde aan de Vossenburglaan/Hoofdweg gebeuren tussen het dagelijkse verkeer door. 'Dit betekent tijdelijk verkeersoverlast en omleidingen. Door de stijgende coronabesmettingen is uitval van personeel een reële kans. Dit kan mogelijk betekenen dat de werkzaamheden langer duren of zelfs stil gelegd moeten worden.'
De nieuwe rotonde
De nieuwe rotonde © Marc Piersma

Voorjaar

Het aansluiten van de rotonde wordt daarom verplaatst naar komend voorjaar. Doorgaand verkeer blijft door het uitstel van de werkzaamheden langer achter Klein Harkstede langsrijden. Als de rotonde in bedrijf is zal het verkeer daar niet meer langskomen.